Wij zijn een stoeterij gespecialiseerd in Arabo Friese Sport paarden. Vanuit een liefde voor paarden en in het bijzonder de Arabo Fries zijn wij begonnen met onze Stoeterij. Wij staan voor absolute kwaliteit en onze paarden zijn allemaal zeer lief in de stal, gewend aan poetsen en afspuiten en zijn opgevoed als ‘knuffelige’ paarden.

Als je een perfecte Arabo Fries met men- of dressuur kwaliteiten zoekt, kom dan naar Forst en kom ze bekijken! U wordt vanzelf verliefd op deze prachtige en lieve paarden. We hebben voor elk wat wils, ingereden of niet, van verschillende leeftijden.


Onze stoeterij:


DOEL 
van de Arabofriezen stoeterij is een luxer doch fries gelijkend paard te fokken met meer longprestatie waardoor meer uithoudingsvermogen met daardoor betere prestatiemogelijkheden.

 

WAAROM juist een Arabofries (sport)paard van Arabo Friesian Horses stables Forst?

 

OMDAT ons fokdoel altijd is geweest: een betrouwbaar vriendelijk, braaf, eerlijk, sportief en werkwillig Arabofries (sport)paard, wat ook nog eens een echte eye-catcher is, te fokken.

 

DAT we hierin goed zijn geslaagd is voor een ieder die onze paarden ziet en meemaakt moeiteloos vast te stellen.

 

DE BESTE Arabofriese en Friese dekhengsten werden ingezet om tot onze (top) Arabofriese (sport)paarden te komen. Ze variëren van 3,13% tot 18,75% Arabisch bloed en we bieden ze aan van veulenleeftijd tot 7 jaar oud.

 

U ZIET DUIDELIJK variatie in bouw, omvang, gangen, behang, sportiviteit, opleiding enzovoort.

 

ÉÉN DING hebben ze gemeen: het zijn allemaal bloedmooie paarden die met veel liefde groot zijn gebracht.

 

HIERDOOR ZIJN ze echt aanhankelijk en op mensen gericht en zijn onze fokdoeleigenschappen versterkt.

 

REGELMATIG hoefonderhoud, ontworming en krachtvoer resulteerden in zichtbaar glanzend gezonde paarden die door eveneens regelmatige trailer-training zich gemakkelijk laten vervoeren.

 

GEZONDHEIDS- EN OPLEIDINGSGESCHIEDENIS zijn bij ons als fokker het best bekend.

 

OMDAT bij ons kwaliteit al lang geen toeval meer is vindt u hier het Arabofriese (sport)paard van uw dromen!

——-

Wij zijn een in Arabo Friese Sportpaarden gespecialiseerde stoeterij. Onze paarden zijn volgens de richtlijnen gefokt. Wanneer u op zoek bent naar een goed sportpaard bent u bij ons aan het juiste adres. Het Arabo Friese paard staat bekend om hun dressuur capaciteiten met een sterk hart en goede longen.

Meet the team

  • Annet Feenstra

    “Als klein meisje was ik al helemaal gek van paarden. Ik fietste drie kwartier heen en terug van huis naar de manege zo vaak als het kon en zelfs al stroomde het buiten van de regen of was er een flinke storm op komst, ik moest en zou paardrijden. Het was mijn lust en mijn leven. Mijn droom was om ooit een eigen paard te hebben en nu heb ik een hele stoeterij. Ik leef mijn eigen droom. Ik vind het heerlijk om elke dag omringd te zijn door deze ongelooflijk lieve en mooie paarden. Ook de verkoop is een verrassend leuke kant van dit werk. Je probeert het juiste paard aan de juiste persoon te koppelen. Uiteindelijk hoop je dat iemand de ‘klik’ voelt bij een paard, wat in mijn ogen erg belangrijk is. De klant moet bij het paard het gevoel hebben van: ‘Jij bent mijn paard’. Het blijft leuk om te zien wanneer iemand als een ‘blok’ voor dat ene paard valt. Dat had ik namelijk ook met mijn eerste Friese paard dat ik kocht…. Ik was op slag verliefd! Niet op zoek maar toch gevonden”.

    Bevlogen door haar ervaring met paarden heeft zij inmiddels al jaren één van de grootste Arabo Friese Stoeterijen van Europa.

  • Martin Feenstra

    “Paarden was altijd al de hobby van mijn vrouw. Ik vond het vroeger leuk om te zien hoe gepassioneerd zij was voor dit edele dier maar mijn hobby was het niet. Mijn vader was vroeger boer en paarden waren toen ‘werktuigen’ voor de landbouw, eigenlijk gewoon vee voor ons. Maar zoals men ook wel zegt: ‘Waar je mee om gaat word je mee besmet’ en dat is bij mij ook het geval. Het bedrijf is van mijn vrouw maar ik ben ondertussen ook al een aantal jaren ‘geïnfecteerd’ met de passie voor paarden, maar dan wel vooral voor de Arabo-Friese paarden. Het is leuk hoe je een band op kunt bouwen met deze dieren en dat ze ieder weer hun eigen specifieke karakter eigenschappen hebben. Ook ik ben inmiddels verslaafd en leer elke dag weer bij. Nog voor mijn eerste bakje koffie heb ik vaak al even een blik in de stallen geworpen”.

    Martin ondersteunt Annet daar waar het nodig is in de stoeterij.